Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jarmużem i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
olej do smażenia kilka łyżek

dodatki

grzyby leśne 200 gram
cebula 1 sztuka
jarmuż kilka liści
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1/4 łyżeczki
olej do smażenia kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jarmużem i grzybami

Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem. Smażyć naleśniki na oleju z obu stron do zarumienienia. Grzyby oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać grzyby i dusić około 10 minut. Liście jarmużu umyć, odsączyć. Porwać na mniejsze kawałki, oddzielając twarde części liści. Dodać na patelnię. Smażyć jeszcze kilka minut. Tak przygotowanym farszem napełniać naleśniki i zwijać. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.01.2017 11:47
Pyszna nadzienie
bertpvd 28.01.2017 11:05
wspaniałe naleśniki
w mojej kuchni 28.01.2017 00:34
smacznie nadziane
Łukasz15 27.01.2017 23:17
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak