Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jajecznym farszem Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 jajka
sól do smaku
mąka pszenna-żebyciasto miało gęstość śmietany około 1/2 kg
kiełbasa zwyczajna 200 g
cebula biała 1 sztuka
jajko 8 sztuk
olej do smażenia
sos czosnkowy-przepis w mojej galerii

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jajecznym farszem Eli

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka) zmiksowac i usmażyć cienkie naleśniki.
Cebulę drobno posiekać.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić kiełbasę i cebulę doprawić solą i pierzem i usmażyć.Jajka wybić do garnuszka.Do kiełbasy wlać jajka i usmażyc jajecznicę.Na naleśniki rozłożyć jajecznicę,zwinąć jak krokiety i obsmażyc z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać sosem chrzanowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 23.07.2011 23:54
smaczne
Bart 31.01.2011 23:48
jeszcze tak nie próbowałem
agnieszka189 02.01.2011 15:40
takich naleśników jeszcze nie jadłam, inne i zarazem ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak