Naleśniki z jabłkami i wiśniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto naleśnikowe

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mleko

    2 Szklanki
  • woda gazowana

    0,5 Szklanki
  • olej

    3 Łyżki
  • jajko

    1 Sztuka

Owoce

  • jabłka

    3 Sztuki
  • wiśnie kandyzowane

    20 da
  • Cynamon mielony Prymat

    1 Łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto łączymy mikserem. Patelnię rozgrzewa i smażymy naleśniki.
Jabłka obieramy, wydrąźamy środki, kroimy w grubą kostkę. Przekładamy do garnka i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy cynamon.
Naleśniki przekładamy jabłkami i wiśniami kandyzowanymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.02.2017 16:02
pyszne naleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat