Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

naleśniki z jabłkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśnik
9 sztuk
jabłko
500 gram
cukier
130 gram
rodzynki
50 gram
cytrynka
1 SZTUKA
masło
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z jabłkami

Z cytryny wycisnąć sok. Jabłka pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Przesmażyć jabłka na 1 łyżce masła, dodać skórkę z cytryny, opłukane rodzynki i 70 gram cukru. Smażyć aż jabłka zmiękną. Naleśniki posmarować masą z jabłek, złożyć w trójkąty. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem, posypać resztą cukru i zapiekać 10 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.07.2013 14:54
lubię i jadłam
Izabela28 12.03.2011 21:36
fajny przepis na naleśniki z jabłkami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak