Naleśniki z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mąka tortowa

    300 dag
  • jajko

    2 szt
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    1/4 szklanki

Owoce

  • jabłka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ze sobą mieszamy , powinna nam wyjść wodnista masa , nie gęsta , naleśniki smażymy z obu stron . . Jabłka dokładnie myjemy , obieramy ze skórki , wydłubujemy środek i kroimy na małe kawałeczki . Dajemy do jakiegoś małego pojemnika i miksujemy . Na każdego naleśnik dajemy po niewielkiej łyżce naszych jabłek , tworzymy z naleśnika trójkąt , czyli naleśnika dajemy na pół i jeszcze raz na pół .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kikiriki 03.02.2017 09:17
Naleśniki to chyba najlepszy wynalazek ludzkości.
Seba 07.06.2014 08:56
bardzo dobre
tomek18 04.06.2014 16:32
jadłem kiedyś , fajne są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat