Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z grzybami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka 35 dag
mleko 1,5 szklanki
woda 0,75 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku

Farsz

pieczarki 20 dag
ser żółty 20 dag

Dodatkowo

śmietana
szczypiorek
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z grzybami i serem

Kroki postępowania

1
Jajko roztrzepać z mlekiem.
Krok 1 - Naleśniki z grzybami i serem foto
2
Dodać mąkę, sól, cukier, olej i proszek do pieczenia.Wymieszać, aby nie pozostały grudki.
Krok 2 - Naleśniki z grzybami i serem foto
3
Stopniowo dolewać wodę. I na koniec chwilę miksować.
Krok 3 - Naleśniki z grzybami i serem foto
4
Smażyć na rozgrzanej patelni obustronnie. Ja smażę "na sucho", ponieważ uważam, że kiedy dodaje się do ciasta olej,to jest wystarczające.
Krok 4 - Naleśniki z grzybami i serem foto
5
Międzyczasie robić farsz. Pieczarki umyć i kroić w plasterki. Następnie na margarynie przysmażyć.
Krok 5 - Naleśniki z grzybami i serem foto
6
Kolejno trzemy ser na tarce
Krok 6 - Naleśniki z grzybami i serem foto
7
Kiedy już wszystko gotowe, nakładać na naleśniki podsmażone grzyby i ser. Zawijać naleśniki w rulonik i zawiązać szczypiorkiem. Na górę dać trochę sera.
Krok 7 - Naleśniki z grzybami i serem foto
8
Teraz naleśniki przypiec w piekarniku w 180 stopniach, aż ser się rozpuści. Trwa to ok 7 min. Posypać upieczone naleśniki solą ziołową. Podawać ze śmietaną.
Krok 8 - Naleśniki z grzybami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2014 17:43
Fajny farsz, muszę tak wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak