Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
kurki 30 dag
pieczarki 30 dag
małe pomidorki 13 dag
cebula 1 szt
wędzony boczek 5 dag
bulion 1/2 szkl
gęsta śmietana 15 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z grzybami

Pieczarki pokroić w plasterki a kurki na połówki, pomidory na ćwiartki, cebulę w kostkę. Pokroić boczek. Na tłuszczu podsmażyć boczek, zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni, podsmażyć grzyby, wrzucić pomidory, boczek i cebulę. Wlać rosół, zagotować. Zaciągnąć śmietaną, zagęścić mąką. Doprawić, wymieszać z posiekaną zieleniną. Napełnić naleśniki nadzieniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.07.2011 18:41
całkiem ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak