Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka pszenna 150 g
jajko 1 szt
mleko 3,2% 1 szkl
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Farsz

grzyby suszone 100 g
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z grzybami

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać, dodać jajko, mleko i sól. Zmiksować.
Krok 1 - Naleśniki z grzybami foto
2
Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 - 3/4 szklanki). Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem, na małej ilości masła lub oleju roślinnego.
Krok 2 - Naleśniki z grzybami foto
3
Składniki farszu porządnie rozdrobniłam robotem.
Krok 3 - Naleśniki z grzybami foto
4
Usmażone naleśniki smarujemy farszem, wkładamy w roztrzepane jajko, a nastepnie w bułkę tartą i smażymy
Krok 4 - Naleśniki z grzybami foto
5
My lubimy bardziej podsmazone. Pycha
Krok 5 - Naleśniki z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.06.2014 09:23
fajny pomysł
Beata23 22.05.2014 16:15
fajny przepis
luna76 11.05.2014 12:00
Uwielbiam takie smaki :)
adelajda 09.05.2014 14:56
Mam grzybki to na pewno zrobię :)))
Monia 09.05.2014 14:39
No z grzybami to jeszcze nie jadłam! :)
Kejti 09.05.2014 10:28
Super takie naleśniki,chętnie skosztuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak