Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z gruszką i radicchio

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki

jajko 1 szt
mleko 1,5 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
sól do smaku

nadzienie

gruszki 1 szt
radicchio 1/2 szt
orzechy włoskie 50 g
ser pleśniowy typu gorgonzola 150 g
miód pszczeli 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z gruszką i radicchio

Podane składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na 10 minut. Następnie smażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni na malej ilości masła lub oleju.
Obrana gruszkę pokroić w cienkie plastry a radicchio w paseczki i wrzucić na rozgrzana patelnie z masłem. Dodać posiekane orzechy , a gdy radicchio zmieni kolor dodać miód , sok z cytryny i ser. Gdy gorgonzola się lekko roztopi , farsz można nakładać na ciepłe naleśniki. Przed podaniem doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.11.2014 17:17
Dobre naleśniki :)
IZABELA29 12.10.2014 11:59
fajnie wygląda ciekawe jak smakuje
Renataj 10.10.2014 20:14
Tradycyjne naleśniki z zaskakującym farszem - fajny zestaw:)
Ania321 10.10.2014 19:43
muszą być pyszne :)
agogo2 10.10.2014 19:27
bardzo apetyczne
norweska20 10.10.2014 18:03
apetycznie :)
Bernadeta1 10.10.2014 17:30
wyglądają bardzo smacznie
mirosława4 10.10.2014 15:36
ciekawe połączenie gruszki i sałaty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak