Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z filetem i pekinką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 2 szkl
mąka 200 g
szczypta soli
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
olej do smażenia
Farsz:
ryż 100 g
podwojny filet 1 szt
ser żółty 100 g
przyprawa gyros
kapusta pekińska 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z filetem i pekinką

wszystkie składniki na ciasto wymieszać i smażyć naleśniki. Filet pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z gyrosem. Ryż ugotować na sypko, pekinkę poszatkować. Wszystko wymieszać z startym żółtym serem. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać jak krokiety. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok. 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.02.2014 02:45
fajne nadzienie w naleśnikach
JOANNA16 31.10.2013 15:26
mniam pyszne naleśniczki
Megg 31.10.2013 09:53
super smaczne takie wytrawne naleśniczki
dada 31.10.2013 08:57
Fajne naleśniki, takie cieniutkie i sprawny kucharz w smażeniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak