Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z fetą zapieczone w sosie szpinakowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda gazowana 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 szlanka
szpinak świeży 200 gram
ser feta 300 gram
śmietana 30% 150 ml
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawy
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
twaróg 100 (półtłusty)
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z fetą zapieczone w sosie szpinakowym

z wody,jajek i szklanki mąki zmiksować gładkie ciasto.smażyć cienkie naleśniki

fetę rozdrobnić widelcem i wymieszać z twarogiem.
smarować naleśniki.zwijać w rulon i układać w formie do pieczenia.



na łyżce oliwy zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.dodać umyte liście szpinaku.całość zalać śmietanką i dodać starty ser,trzymac na małym ogniu aż ser się rozpuści.zblenderować sos na gładko. można zagęścić mąką pszenna

naleśniki zalać sosem i piec w 180 stopniach do zrumienienia góry.

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.07.2014 17:42
nie robiłam takich
Kejti 03.03.2014 21:06
Poproszę na kolację :-)
Rafał10 26.02.2014 08:10
Pomysłowo i smacznie :)
Renata9 25.02.2014 21:49
pyszne jedzonko
cukiereczek 25.02.2014 20:28
ale apetyczny widok
eliza135 25.02.2014 19:54
apetyczny przepis
Kuchenka 25.02.2014 19:06
ojej, z chęcią skosztowałabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak