Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z fetą i szpinakiem w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
szpinak mrożony w liściach
czosnek 2 ząbki
feta
pomidory 2-3
śmietana do zup
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z fetą i szpinakiem w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Z mąki, jajka, wody gazowanej, mleka przygotować ciasto. Usmażyć naleśniki.
Krok 1 - Naleśniki z fetą i szpinakiem w sosie pomidorowym foto
2
Szpinak rozmrozić i osączyć z wody. Czosnek posiekać. Roztopić masło na patelni i wrzucić szpinak oraz czosnek. Smażyć chwilę po czym dołożyć pokruszoną fetę. Podlać odrobiną śmietany do zup i sosów. Mieszać, doprawić pieprzem.
Krok 2 - Naleśniki z fetą i szpinakiem w sosie pomidorowym foto
3
Farszem napełniać naleśniki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę. Wrzucić je na patelnię razem z łyżeczką koncentratu i posypać ziołami. Dusić chwilę i dodać porcję naleśników. Dusić pod przykryciem.
Krok 3 - Naleśniki z fetą i szpinakiem w sosie pomidorowym foto
4
Przekroić na pół i podawać:)
Krok 4 - Naleśniki z fetą i szpinakiem w sosie pomidorowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 02.09.2012 20:43
wyglądają przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak