Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem z kapusty włoskiej i pieczarek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka pszenna 2 szkl
woda gazowana 1 szkl
mleko 1 i 1/4 szkl
sól szczypta
kapusta 1/2
pieczarki 50 dag
cebule 2
olej do smażenia
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem z kapusty włoskiej i pieczarek

W misce miksujemy składniki na ciasto naleśnikowe. Patelnię smarujemy cieniutko
olejem (najlepiej silikonowym pędzelkiem) i porcjami smażymy średniej grubości
naleśniki.

Farsz:
pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki i podsmażamy na 2 łyżkach oleju.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek.
Kapustę dokładnie myjemy i drobno szatkujemy, dorzucamy do pieczarek z cebulą, przesmażamy.
Następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok 5 min pod przykryciem, aż kapusta będzie odpowiednio miękka.
Farszem nadziewamy naleśniki.
Można podpiec na patelni lub w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 08.03.2014 11:29
super przepis
idealme 08.03.2014 11:29
pyszne naleśniki!
babajaga1969 08.03.2014 11:21
lubię takie naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak