Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem szpinakowym

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mleko 3,2% 0.5 litra
mąka 1-2 szklanki
szpinak świeży lub mrożony
sól, pieprz
ser feta
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem szpinakowym

Z jajek, mleka i mąki przygotować ciasto naleśnikowe i upiec naleśniki
Farsz: na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak (gdy jest mrożony to tak długo smażymy aż się roztopi i woda wyparuje) następnie przyprawić solą pieprzem i czosnkiem i posmazyć z 5 min zdjąć z ognia gdy troszkę przestygnie to dodać pokruszony ser feta i wymieszać wszystko. Nakładać farsz na naleśniki i pozawijać wedle upodobania Podawać z sosikiem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 07.08.2012 09:47
pyszniutkie
iknkirke 15.03.2012 11:32
ładne
Mariusz17 21.11.2011 21:55
zdjęcie apetyczne
Justyna70 02.10.2011 22:06
ładnie się prezentują
Patrycja33 24.05.2011 16:49
ładniutkie
angelusia111 11.03.2011 10:10
Ja nie lubię szpinaku
Mariusz17 16.09.2010 20:20
Lubię takie naleśniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak