Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem pieczarkowo-serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl
mleko 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
sól
olej
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem pieczarkowo-serowym

Kroki postępowania

1
Naleśniki chyba każdy potrafi zrobić, więc chyba nie ma sensu opisywać no ale: wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, dodajemy pietruszki i najlepiej blenderem potraktować wszystko. Odstawiamy na 15-20 minut, aby ciasto nabrało lekko zielonego koloru i smażymy.
Krok 1 - Naleśniki z farszem pieczarkowo-serowym foto
2
Cebulkę kroimy w kostkę.
Pieczarki można zetrzeć na tarce, drobno pokroić - ja pociąłem je przy pomocy blendera.
Ser żółty kroimy w małe kostki.
Pietruszkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i oliwy.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę.
Dosypujemy posiekane pieczarki, solimy i całość dusimy z 10-15 min.
Do pieczarek dodajemy wyciśnięty czosnek, pietruszkę zieloną i na koniec ser żółty.
Całość posypujemy pieprzem. Wszystko trzymamy na wolnym ogniu dokładnie mieszając, aż ser się rozpuści.
Krok 2 - Naleśniki z farszem pieczarkowo-serowym foto
3
Usmażonego naleśnika kładziemy na płaskiej powierzchni.
Kładziemy na niego łyżeczkę farszu i dokładnie rozsmarowujemy na środku naleśnika.
Całość składamy w prostokąty (tak jak na obrazkach poniżej)
Złożone naleśniki podsmażamy jeszcze na rozgrzanej patelni.
Gotowe - można jeszcze polać sosem czosnkowym, ale nie trzeba :)
Krok 3 - Naleśniki z farszem pieczarkowo-serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 08.06.2013 08:33
mam już pomysł na kolację :)
antka91 07.06.2013 17:17
nie tak dawno robiłam krokiety w tej wersji:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak