Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem pieczarkowo-serowym
Kroki postępowania
Pieczarki można zetrzeć na tarce, drobno pokroić - ja pociąłem je przy pomocy blendera.
Ser żółty kroimy w małe kostki.
Pietruszkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i oliwy.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę.
Dosypujemy posiekane pieczarki, solimy i całość dusimy z 10-15 min.
Do pieczarek dodajemy wyciśnięty czosnek, pietruszkę zieloną i na koniec ser żółty.
Całość posypujemy pieprzem. Wszystko trzymamy na wolnym ogniu dokładnie mieszając, aż ser się rozpuści.
Kładziemy na niego łyżeczkę farszu i dokładnie rozsmarowujemy na środku naleśnika.
Całość składamy w prostokąty (tak jak na obrazkach poniżej)
Złożone naleśniki podsmażamy jeszcze na rozgrzanej patelni.
Gotowe - można jeszcze polać sosem czosnkowym, ale nie trzeba :)