Naleśniki z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • marchewka średnia

    1 szt
  • szynka konserwowa plastry

    50 g
  • przecier pomidowrowy

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • curry

    1/2 łyżeczki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • por mały

    1 szt
  • Farsz:

    150 g
  • pieczarki

    150 g
  • naleśniki

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • margaryna do smażenia

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ser żółty

    4 (plasterki)
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z farszem foto
Naleśniki: składniki ciasta połączyć,odstawić na 30 minut,następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Krok 2 - Naleśniki z farszem foto
Farsz: Pieczarki i warzywa oczyścić. Pieczarki i pora pokroić w plasterki.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę,szynkę pokroić na kawałki.
Krok 3 - Naleśniki z farszem foto
Wszystko poddusić na oleju.Doprawić do smaku przyprawami,dodać koncentrat pomidorowy i 2 łyżki wody. I dusić jeszcze około 5 minut.
Krok 4 - Naleśniki z farszem foto
Na naleśniki położyć plaster żółtego sera i farsz, zwinąć w rulon. Naleśniki podawać na ciepło lub na zimno np z dodatkiem sosu czosnkowo-ziołowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 07.05.2012 11:28
mniam pycha!;)
Elżbieta15 06.04.2012 15:49
uwielbiam :)
Kasiax18 02.04.2012 20:50
mniam...
anna186 17.03.2012 18:02
rewelacyjne
iwona26 08.03.2012 08:49
musi być smaczne
ZEWA 27.02.2012 11:12
choć wolę naleśniki na słodko to na te też bym sie skusiła
ZEWA 27.02.2012 11:12
choć wolę naleśniki na słodko to na te też bym sie skusiła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat