Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z endywią .....

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

NALEŚNIKI

mąka pszenna 15 dkg
mleko 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
olej do smażenia

NADZIENIE

endywia 1/2 sztuki
ząbek czosnku 2 sztuki
łosoś wędzony 20 dkg
mozzarella w kulce 1 opakowanie
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z endywią .....

Mąkę , mleko , jajka ze szczyptą soli dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut.
Na rozgrzanej patelni, spryskanej małą ilością oliwy, usmażyć naleśniki.
Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę.
W dużym garnku, zagotować wodę z czosnkiem i szczypta soli. Wrzucić endywię, gotować 4 - 5 minut w nieprzykrytym garnku. Odcedzić .
Odcedzona endywię doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na środek, każdego naleśnika, nałożyć endywię, kawałki łososia, dwa cienkie plasterki mozzarelli.
Złożyć naleśniki, na wierzch, ułożyć kawałki mozzarelli. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, zapiekać 1o - 15 minut. Podawać na ciepło. SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak