Naleśniki z dżemem i czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt.
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • dżem truskawkowy

    4 łyżki
  • sos czekoladowy

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać z mlekiem, wsypać przesianą mąkę. Ciasto wyjdzie nie za rzadkie nie za gęste:) Smażyć na rozgrzanym oleju (dosłownie kapka) z obu stron na złoty kolor.
Czasem bezpośrednio do ciasta wlewam 1 łyżkę oleju, wtedy już smażę naleśniczki na suchej teflonowej patelni.
Naleśniki posmarować cienko dżemem, złożyć na pół i jeszcze raz na pół. Wierzch również posmarować dżemem, polać czekoladą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 07.03.2012 22:53
Fajne połączenie truskawkowo- czekoladowe :)
ana00 15.04.2011 14:05
pychota ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat