Naleśniki z dżemem

Naleśniki z dżemem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • olej do smażenia

  • dżem truskawkowy

    1 słoik
  • woda

    3/4 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztrzepać jajka,dodać mleko,wodę oraz cukier.Dobrze wymieszać.Mąkę przesiać przez sito.Mieszać do powstania ciasta naleśnikowego.Jeśli będzie za rzadkie należy dosypać mąki.Lekko posolić i odstawić na ok 10 min.Patelnię rozgrzać z olejem.Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu ostudzić.Każdy naleśnik po całości posmarować dżemem i zwinąć w rulon.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 19.07.2012 21:19
szybko i smacznie :)
kate.500 08.06.2012 09:44
super
Hanna5 04.05.2012 14:11
jedzonko mojego synusia:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat