naleśniki z dżemem

naleśniki z dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • mleko

    1 l
  • jaja

    2 szt
  • sól

  • oliwa

    20 ml
  • cukier puder

  • dżem morelowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania naleśniki z dżemem

z mąki, jajek i mleka zamieszać ciasto. na patelnię wlać oliwę, podgrzać, wlać ciasto, smażyć. ciasto zdjąć z patelni na talerz, smarować dżemem, zawijać. naleśniki posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat