naleśniki z dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • mleko

    1 l
  • jaja

    2 szt
  • sól

  • oliwa

    20 ml
  • cukier puder

  • dżem morelowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z mąki, jajek i mleka zamieszać ciasto. na patelnię wlać oliwę, podgrzać, wlać ciasto, smażyć. ciasto zdjąć z patelni na talerz, smarować dżemem, zawijać. naleśniki posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat