Naleśniki z dynią, jogurtem naturalnym i granatem

Naleśniki z dynią, jogurtem naturalnym i granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    30 dag
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • jajka

    2
  • woda gazowana

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • jogurt naturalny

  • granat

  • miód

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obieramy i ścieramy na grubych oczkach, do miski. Dodajemy jajka, mąkę, cukier, wodę i mieszamy dokładnie widelcem. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju ( nie za dużo, żeby nie był tłusty naleśnik) i wlewamy połowę ciasta na patelnię i smażymy na średnim ogniu około 1 minuty z jednej strony, odwracamy naleśnik i smażymy z drugiej strony podobnie. Zdejmujemy z patelni i podajemy jeszcze ciepłe z jogurtem naturalnym, owocami granatu i miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

03.11.2015 16:16
świetny pomysł

Monika-twin

03.11.2015 13:26
SUPER NALEŚNIKI.

Dorota76

03.11.2015 07:20
z granatem zawsze. Musi być pyszne

ada.la

02.11.2015 21:41
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat