Naleśniki z budyniem, czekoladą i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 szt
  • mleko 3,2%

    0,5 l
  • czekolada mleczna

    100 g
  • cukier

    2 łyżki
  • naleśniki

    6 szt
  • orzechy włoskie

    3 siekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń ugotowac wg przepisu na opakowaniu. Jeszcze ciepłym smarowac dośc grubo naleśniki i składac w trójkąty. Ułożyc po dwa na talerzach. Czekoladę rozpuścic w kąpieli wodnej i cienkim strumieniem polac naleśniki. Posypac orzechami i podawac.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 24.03.2012 15:03
takich jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat