naleśniki z bryndzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt.
  • żółtko jajek

    1 szt.
  • mleko

    500 ml
  • mąka tortowa

    200 g
  • bryndza

    250 g
  • śmietana gęsta

    150 g
  • koperek

    1 garśc
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wbic jajko,dodac żółtko.,wlać swieze niezbyt zimne mleko.Lekko ubic.Dodac szczypte soli i wsypywac make.Jak bedzie jednolita konsystencja odstawic je na okolo 30min.w pokojowej temp..Na patelnie wlac troszke oleju Usmazyc na nim 8 cienkiech nalesnikow.Bryndze pokruszyć.,wymieszac w misce z kwasna smietana.Dodac drobno posiekany koperek,doprawic sola i pieprzem .Nalesniki posmarowac farszem.Zwinąć je w rulon.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat