Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z białym serkiem i łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko
mąka
serek biały, np Delikate 300 g
łosoś wędzony plastry 250 g
sok z cytryny
koperek
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z białym serkiem i łososiem

1. Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto na naleśniki - proporcje wg. uznania. Ciasto ma być dosyć rzadkie, bo naleśniki muszą być cienkie ;)
2. Usmażyć cienkie naleśniki.
3. Serek rozrobić z małą ilością mleka, by łatwo się rozsmarował na naleśniku.
4. Naleśnik posmarować serkiem, po jednej stronie ułożyć plaster wędzonego łososia. Skropić cytryną i posypać koperkiem (z braku świeżego może być suszony). Zawinąć.
5. Naleśniki włożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać około 20 min w 120 stopniach, by naleśniki się zagrzały i łosoś lekko zapiekł (można też zjeść bez zapiekania jeśli ktoś lubi).
6. Podawać z keczupem i koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak