Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki Tiramisu z sosem wiśniowym
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Całość zmiksować. Naleśniki smażymy z dwóch stron do ładnego zarumienienia się na rozgrzanej patelni z małą ilości oleju roślinnego.
Wykonanie sosu wiśniowego :
Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem i podgrzewamy do jego rozpuszczenia. Dodać cytrynę, wodę z mąką dokładnie całość mieszamy i podgrzewamy.Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do owoców. Całość dobrze mieszamy, by w sosie nie powstały grudki.Gotowy sos odstawić do ostudzenia i zgęstnienia.
Wykonanie kremu :
Wszystkie składniki na masę dokładnie zmiksować, do uzyskania gęstego kremu.Miksujemy kilkanaście sekund by masa się nie zważyła.
Następnie smarujemy naleśniki dowolną ilością kremu i zwijamy w rulon. Całość polewamy sosem wiśniowym .