Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki szpinakowo łososiowe z dodatkiem serka .

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

Ciasto:
mąka pszenna 180 gr
jajko 2 szt
sól szczypta
mleko 450 ml
olej 2 łyżki

Lista składników

Farsz:
szpinak mrożony 450 gr
ser 1 op. Kremowy
łosoś wędzony plastry 200 gr
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ząbki czosnku 2 ząbki
zielona cebulka 1 pęczek
dekoracja koperek zielony
dekoracja cebulka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki szpinakowo łososiowe z dodatkiem serka .

1
Składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę dodając olej .
2
Smażyć cienkie naleśniki.
3
Farsz - szpinak rozmrozić smażyć aż wyparuje cała woda ,dodać 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę ,sól ,pieprz do smaku.
4
cebulkę pokroić
5
serek rozmieszać z pokrojona cebulką zieloną.
6.
Usmażone naleśniki smarujemy najpierw serkiem następnie nakładamy farsz szupinkowy na szpinak łososia .Zwijamy w ruloniki i kroimy paski o szerokości 3 cm. Naleśniki można polać sosem jogurtowo - czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.02.2017 10:30
Dziękuję serdecznie;)
gusia1000 01.02.2017 23:57
Pod mój smak.
Renataj 01.02.2017 23:48
Apetyczne. Ciekawy pomysł na naleśniki.
RenataZ-et 01.02.2017 22:43
super pomysł na pyszne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak