Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki szpinakowe z serem i parówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

jajko 3 szt
mąka 2 szk
szpinak mrożony 200 g
mleko 1 szk
woda 1 szk
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
olej do smażenia

Nadzienie

parówki 8 szt
ser żółty 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki szpinakowe z serem i parówką

Szpinak rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody, czosnek przecisnąć przez praskę, parówki zagotować we wrzątku przez 3 minuty. Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, szpinak, czosnek, sól, pieprz i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Na środku każdego naleśnika ułożyć plaster sera, a z brzegu ułożyć parówkę i zwinąć naleśnik.
Przed podaniem naleśniki odsmażyć wtedy ser rozpuści się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.04.2017 09:51
smaczne danie
berys18 21.03.2017 12:30
super naleśniki
justynkag 19.03.2017 10:21
Bardzo fajna propozycja na podanie naleśników
MonikaW 18.03.2017 21:30
pyszności na stole
Justi2401 18.03.2017 20:14
Ależ one apetycznie wyglądają :)
IKrakowianka 18.03.2017 19:16
super pomysł
Bożena Matuszczyk 18.03.2017 16:45
Pyszne i kuszące naleśniki.;)
kloruś 18.03.2017 16:22
chętnie bym skosztowała!
dodi 18.03.2017 16:13
apetycznie wygladają
pestka 18.03.2017 15:53
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak