Naleśniki szpinakowe

Naleśniki szpinakowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mleko

    1 szkl
  • woda zimna

    1 szkl
  • jajka

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • szpinak świeży lub mrożony

    100 g
  • sól

    szczypta
  • olej rzepakowy

    1-2 łyżki

dodatki

  • serek śmietankowy

    400 g
  • szynka konserwowa

    300 g
  • sałata masłowa

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko i szpinak umieścić w kielichu blendera i blendować,aż powstanie "zielone mleko.Następnie dodać kolejne składniki na ciasto i zmiksować za pomocą miksera dolewając tyle wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta.
Z ciasta usmażyć naleśniki i je wystudzić
Serek przyprawić solą i pieprzem.Szynkę pokroić w plasterki.Paprykę pokroić w paski.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję serka i rozsmarować.Następnie położyć liść sałaty ,plastry szynki i pasek papryki.Ciasno zwinąć w rulon.Zostawić w lodówce do schłodzenia.Naleśniki pokroić na ok 5cm kawałki ,a następnie każdy na pół po skosie.
Krzysztof15
Naleśniki świetnie nadają się na zimną przekąske

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

29.03.2017 09:02
Super przepis na pyszne naleśniki;).

adelajda

07.02.2017 16:38
Jaki piękny kolorek :)

Margo1

03.11.2016 07:59
Fajnie wyglądają ,nie robiłam takich

Urszula Świeca

26.10.2016 09:35
Wspaniałe:))

MałaMi89

25.10.2016 22:26
Boski kolor mają :D

halina17

25.10.2016 20:29
Dobre naleśniki.

Ada-Gaba

25.10.2016 19:59
na pewno pyszne

IKrakowianka

25.10.2016 19:47
bardzo smaczne

Wiesława1

25.10.2016 18:05
Fajny pomysł

Luki

25.10.2016 17:37
Super na zimny bufet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat