Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki sojowo-bananowe
* Tofu i bardzo dojrzałego banana zmiksować z dodatkiem żółtek, soli, cukru waniliowego i śmietany na możliwie gładką gęstą masę. Gotową doprawić skórką otartą z cytryny oraz sokiem cytrynowym. Jeśli masa jest za mało słodka można ją doprawić cukrem pudrem (łatwiej się rozpuszcza) lub płynnym miodem. Wstawić do lodówki.
* Na mocno rozgrzanej i lekko natłuszczonej patelni smażyć naleśniki dowolnej wielkości, a po usmażeniu układać je w piramidkę i co kilka naleśników odwracać całość spodem do góry, aby naleśniki pozostały miękkie.
* Po usmażeniu wszystkich ponownie całość odwrócić i smarować farszem zaczynając od tego ze spodu. Zwijać w ruloniki lub składać w trójkąty.
Podawać zaraz po przygotowaniu lub odsmażać na klarowanym maśle.