Naleśniki serowe z dynią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na nalesniki

  • mąka pszenna

    30 dag
  • jajka

    3
  • mleko 3,2%

    1.5 szklanki
  • sól do smaku

    szczypta

Składniki na nadzienie

  • ser biały

    30 dag
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • dżem

    z dyni 7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie naleśników:
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Całość zmiksować. Naleśniki smażymy z dwóch stron do ładnego zarumienienia się na rozgrzanej patelni z małą ilości oleju roślinnego.

Wykonanie nadzienia :
Wszystkie składniki do nadzienia ucieramy razem by powstała masa.

Gotowe po usmażeniu naleśniki smarujemy je nadzieniem według jakiej chcemy i zwijamy w rulon. Wierzch naleśników polać dżemem z dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.03.2015 07:21
Takich nie jadłam
jasiek 16.03.2015 12:51
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat