Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki razowe z farszem warzywnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki

mąka razowa 2 szklanki
jajko 1 szt
mleko 3,2% 1/2 szklanki
woda gazowana 1/2 szklanki
sól do smaku
olej 2 łyżki

farsz

szpinak mrożony 5 kostek
dynia 1,5 szklanki pokrojonej w kostkę
sól do smaku
pieprz
masło do podsmazenia
kukurydza w puszce 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki razowe z farszem warzywnym

CIASTO NALEŚNIKOWE:
mąkę przesyp do miski dodaj pozostałe składniki zrób ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny ,po tym czasie piecz naleśniki,
FARSZ:
masło rozpuść na patelni dodaj kostki szpinaki oraz dynię ( ja miałam zamrożoną pokrojoną w kostkę ) ,dodaj sól i pieprz i duś do miękkości ale nie za długo aby dynia była w kawałkach,dodaj odsączoną kukurydzę .
upieczone naleśniki faszerować ,zawijaj i przed podaniem podsmaż na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 11.03.2015 09:24
zdrowo i pysznie
jasiek 10.03.2015 23:10
dobre zdjęcie
Konczi 10.03.2015 19:03
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak