Naleśniki po staropolsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    2 szklanki
  • sól

  • jajka

    4
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, jajka, sól, płynne masło razem mieszamy aż do uzyskania jednolitej konstytencji następnie dodajamy partiami mąkę. Ciasto ubijamy lub mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Nastepnie odkładamy na kilkanaście minut. Na rozgrzanej patelni smażymy nalesniki obracając na druga stronę. Tak gotowe naleśniki podajemy z powidłami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Teresa19 12.11.2011 21:34
fajne
Sylwia88 23.01.2011 15:03
super
Magdalena80 13.12.2010 23:13
dobre
kotlet 25.09.2010 08:57
pyszne polecam !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat