Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki pelnoziarniste ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser biały 25 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
jaja 5 szt
woda
olej 1 łyżka
mąka pełnoziarnista 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki pelnoziarniste ruskie

Robimy farsz: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Cebulę smażymy na brązowy kolor, dodajemy do ziemniaków, dodajemy ser i wszystko mocno ugniatamy lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy sól i pieprz. Robimy placki : mieszamy jaja, z mąką, odrobiną proszku do pieczenia, solą, olejem i odrobiną wody - mieszamy mikserem. Wlewamy na patelnie teflonową około 3/4 chochelki na 1 placek i smażymy z obu stron. Zawijamy nadzienie w placki i przysmażamy całość razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.11.2012 10:56
bardzo fajne
Margo1 29.11.2012 10:56
bardzo fajne
Babciagramolka 05.06.2011 17:47
Ruskie naleśniczki- ekstra pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak