Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki nadziewane 2

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
ser pleśniowy kawałek
ser mozzarella kawałek
pomidory suszone w zalewie kilka
szpinak świeży lub mrożony
czosnek 4-6 ząbków
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki nadziewane 2

Na patelni rozmrażamy szpinak; jak woda wyparuje dodajemy masło oraz czosnek przeciśńięty przez praskę; doprawiamy solą oraz pieprzem. Na gotowy (usmażony) naleśnik nakładamy trochę szpinaku, kładziemy plasterki mozzarelli (lub innego sera), ser pleśniowy oraz pomidora suszonego. Zawijamy/składamy naleśnik wg uznania, podsmażamy na patelni aby naleśnik był chrupiący a ser w środku rozpuszczony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 18.02.2012 21:18
ciekawy pomysł
Ela11 16.10.2011 17:31
wyglądają apetycznie
agnieszka189 20.07.2011 11:30
bardzo apetyczne, zjadłabym od razu ;)
Aida 11.07.2011 18:09
bardzo dziękuję za miłe słowa :)
Faustyna 06.07.2011 14:36
Wyglądają cudnie. Panie dekoracje są przepiękne:)
ewelina/bunia 26.05.2011 10:09
super przepis
ada12302 28.04.2011 21:28
świetne
monika154 28.04.2011 08:47
pycha
monika154 28.04.2011 08:47
pycha
jolita 27.04.2011 10:24
mniam
pioge7 24.04.2011 19:04
pyxha
accee 20.04.2011 22:33
to jest to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak