Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na słono
Kroki postępowania
Ciasto odłożyć na 30 minut .
Po wierzchu polać ketchupem .
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka gryczana | 0,5 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
woda | 0,5 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
olej słonecznikowy | 1 łyżeczka |
olej do smażenia | 100 ml |
cukinie małe | 1 szt |
pomidory | 2 szt |
masło klarowane | 1 łyżka |
cebula | 1/2 szt |
ząbek czosnku | 1 szt |
Sól ziołowa jodowana Prymat | 1/4 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
tymianek | 1/2 łyżeczki |
natka pietruszki | 1 łyżka pokrojonej |
ketchup | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: