Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
jaja 2 szt
mąka 2 szklanki
sól do smaku
ketchup
olej do smażenia
wędlina 1-2 szklanki
cebula 1 szt
żółty ser starty 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na ostro

Z mleka, jajek i mąki przygotowac ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany i posolić je do smaku. Do ciasta dodać posiekana cebule, wędlinę i ser i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe polane ketchupem. Jeśli nie mamy sera możemy dodać tylko wędlinę i cebulę. Ilość wędliny jest dowolna - im więcej tym lepsze naleśniki. Jeśli chcemy to do ciasta możemy też dodać przyprawę do pizzy lub bazylie, oregano albo zioła prowansalskie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.06.2012 20:21
super
manaika 19.06.2012 16:21
tak jeszcze nie próbowałam
Mati13 18.06.2012 20:57
apetyczne
jeanette_v 10.05.2012 10:50
Super!
Grazyna0211 26.08.2011 14:41
smaczne!
Babciagramolka 11.04.2011 21:33
Lubię naleśniczki na ostro ( bardziej niż na słodko )
Mati13 30.03.2011 12:01
super!
mala2021 06.02.2011 17:44
dobry sposób na \"pożądki w lodówce\" ;)
SmacznaPyza 19.10.2010 11:37
dobry pomysł na wykorzystanie resztek wędliny i serów z lodówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak