Naleśniki na ostro

Naleśniki na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • pieczarki

    50 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki na ostro

Ubijamy ciasto ( mleko 0,5 l 30 dag mąki, 2 jaja, szczypta soli) Farsz: mięso mieszamy z przyprawą kebab i do mielonego Prymat plus kucharek do smaku , smażymy. 2 pokrojone cebule smażymy i dodajemy do mięsa . Obrane pieczarki kroimy w talarki posypujemy kucharkiem i smażymy. Na połowę naleśnika nakładamy farsz, trochę pieczarek i strty ser. Naleśniki składamy na pół i posypujemy ponownie, pieczarkami i serem. Zapiekamy, aż ser się roztopi. Podajemy z posypaną natką Prymat

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

bystra45 08.10.2013 13:41
zaraz zrobie
Pani Domu 29.09.2012 16:03
pycha naleśniki
Pani Domu 29.09.2012 16:03
pycha naleśniki
ajres 18.06.2012 23:02
smaczne
Izabela/bella81 11.05.2011 08:52
muszą być pyszne
szajba2 16.03.2011 15:43
wolę zdecydowanie na słodko jeśli chodzi o naleśniki
kielcok1 25.12.2010 14:27
na ostro też może być
Barbara55 22.12.2010 15:32
mogą być i na ostro
Bart 16.12.2010 21:23
mniam mniam
Magdalena80 16.12.2010 21:14
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat