Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki migdałowo-kakaowe z musem melonowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
mleko ok. 1 szklanka
sól szczypta
olej rzepakowy 30 ml
kakao 2 łyżeczki
migdały siekane 2 łyżki

Mus

melon miodowy 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki migdałowo-kakaowe z musem melonowym

Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy na oleju rzepakowym.
Melona obieramy, kroimy w kawałki i miksujemy blenderem. Z przygotowanej masy odsączamy nadmiar soku, który możemy wykorzystać, np. do orzeźwiającego napoju. Tak przygotowanym musem smarujemy naleśniki. Możemy ozdobić je konfiturą i tartymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.11.2014 18:36
nie jak dodatek musiku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak