Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki meksykańskie
Zmiksować składniki na naleśniki, usmażyć na patelni (powinno wyjść około 10).
Cebulkę kroimy, smażymy lekko na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką , papryką ostrą, dodajemy sos chilli.
Smażymy chwilkę, przerzucamy mięso do garnka, wrzucamy ryż, pokrojone pieczarki zalewamy 2 szklankami wody i dusimy do miękkości ryżu.
Jak woda wyparuje, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, gotujemy jeszcze około 5 minut, na koniec wrzucamy odcedzoną fasolę, przyprawiamy - farsz gotowy.
Układamy naleśniki na talerzu, nakładamy wzdłuż farsz, zawijamy. Na koniec polewamy sosem, może być z farszu, ja dodaję sosu pomidorowy. Smacznego! :)