Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wołowe
500 g -
pieczarki
400 g -
fasola czerwona
1 puszka -
cebula biała
1 -
ogórki konserwowe
2 -
papryka czerwona
1 -
sól, pieprz
do smaku -
sos pikantny chilli
3 łyżki -
naleśniki
10 sztuk -
mleko
0,5 l -
woda letnia
1 szklanka -
mąka
1 szklanka -
jajko
1 -
olej do smażenia
-
ryż
1 (w woreczku) -
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Cebulkę kroimy, smażymy lekko na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką , papryką ostrą, dodajemy sos chilli, smażymy chwilkę, przerzucamy mięso do garnka, wrzucamy ryż, pokrojone pieczarki zalewamy 2 szklankami wody i dusimy do miękkości ryżu. Jak woda wyparuje, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i paprykę , gotujemy jeszcze ok 5 minut, na koniec wrzucamy odcedzoną fasolę, przyprawiamy - farsz gotowy:)
Układamy naleśniki na talerzu, nakładamy wzdłuż farsz, zawijamy. Na koniec polewamy sosem, może być z farszu, ja dodaje sosu pomidorowego:) Smacznego!!!
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)