Naleśniki kukurydziano- gryczano- ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • mąka gryczana

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szklanki
  • mleko

    1 1/4 szklanki roślinnego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Smażyć naleśniki na maśle klarowanym. Przed nałożeniem ciasta na patelnie każdorazowo ja trochę natłuścić masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat