Naleśniki kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    200 ml
  • jajko

    3 sztuki
  • mąka kukurydziana

    1 szklanka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto ma być w miarę rzadkie by smażone naleśniki dały się przekręcić na drugą stronę. Podajemy z ulubionymi dodatkami na słono. W wersji na słodko ciasto posłodzić zamiast solić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 23.03.2015 22:39
Takich jeszcze nie robiłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat