Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki kukurydziane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1,5 szklanki
mąka pszenna 0,5 szklanki
jaja 3 szt
mleko 1 szklanka
woda gazowana 0,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki kukurydziane

Jaka ubijamy z olejem. Dolewamy mleko i wodę. Cały czas mieszając wsypujemy przesianą przez sitko mąkę pszenną i kukurydzianą. Odrobinę solimy. Odstawiamy na ok pół godziny, by mąki napęczniały. Patelnię lekko natłuszczamy i wlewamy porcje ciasta. Smażymy naleśniki z obu stron, przekręcając, gdy się przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.02.2014 23:18
fajne te naleśniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak