Naleśniki kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    1,5 szklanki
  • mąka pszenna

    0,5 szklanki
  • jaja

    3 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • woda gazowana

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaka ubijamy z olejem. Dolewamy mleko i wodę. Cały czas mieszając wsypujemy przesianą przez sitko mąkę pszenną i kukurydzianą. Odrobinę solimy. Odstawiamy na ok pół godziny, by mąki napęczniały. Patelnię lekko natłuszczamy i wlewamy porcje ciasta. Smażymy naleśniki z obu stron, przekręcając, gdy się przyrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 08.02.2014 23:18
fajne te naleśniczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat