Naleśniki królowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    500 g
  • mleko

    1,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • feta

    1 kartonik
  • czosnek

  • ser żółty

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Wymieszać mąkę, mleko i jajo. Upiec cieniutkie naleśniki na złoty kolor.

Farsz:
Szpinak rozmrozić i podsmażyć na maśle. Dodać sprasowany czosnek (ilość wg uznania) i doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać ser żółty. Na końcu, po zdjęciu z ognia dodać pokrojony ser feta, wymieszać.

Nakładać farsz do naleśników, zapiekać na patelni złożone na pół, posypać po wierzchu żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 25.02.2012 12:48
pycha
mala2021 13.02.2012 10:37
lubię takie
Andzia1977 20.09.2011 23:55
pyszotka
kriso 04.08.2011 21:52
smaczne
Ela15 26.06.2011 12:13
pycha
Patrycja33 21.06.2011 09:58
mmm mniam mniam
daria899 13.04.2011 13:01
pyszne
Emilia22 20.12.2010 17:14
świetnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat