Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki francuskie na upalne dni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gr
jajko 4 szt.
woda gazowana 250 ml
mleko 250 ml
cukier kryształ 4 łyżki
brzoskwinie w puszce kilka sztuk
banan 1 szt.
dżem truskawkowy do smaku
lody owocowe 1 wiśniowe

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki francuskie na upalne dni

Mąkę, jajka, wodę gazowaną, mleko oraz cukier miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Po wystygnięciu układamy naleśniki na talerzu smarujemy ulubionym dżemem (w tym przypadku truskawkowym). Układamy pokrojone w cząstki brzoskwinie i pokrojone banany, całość polewamy dżemem. Obok lub do środka dodajemy gałkę lodów wiśniowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 29.07.2013 17:59
wyglądają bardzo smakowicie
marcia7 29.07.2013 17:14
idealny obiad na lato
cukiereczek 29.07.2013 17:12
wspaniałe naleśniki
eMMe 29.07.2013 17:01
Super, z chęcią bym zjadła takiego naleśnika:)
iwi 29.07.2013 16:17
Jednym słowem rewelka
Mysiunia 29.07.2013 15:55
dawno nie robiłam naleśników - kusząco wyglądają te na zdjęciu :)
Rybciia 29.07.2013 14:59
ale pychotka :-)
Monia 29.07.2013 14:31
Kolorowo i smacznie tylko jak się za to zabrać ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak