Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki dyniowe z syropem klonowym

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda gazowana 0,5 szklanka
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanka
jajko 2 szt
olej 2 łyzka
cukier 1 łyżka
skórka pomarańczowa 0,5 szt
syrop klonowy
puree 3/4 z dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki dyniowe z syropem klonowym

Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą (pomarańczę przed starciem skórki należy sparzyć i dokładnie umyć) i smażymy na rozgrzanej patelni.

Podajemy polane syropem klonowym lub miodem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gary Michy 12.10.2013 23:31
świetne, planuje takie w tygodniu na obiad :)
Jadwiga/Jaga85 12.10.2013 22:20
Super przepis!
iziona 12.10.2013 17:58
Pyszniutkie naleśniczki, też mam taką patelnię, ale jeszcze nie wypróbowana
msmors 12.10.2013 17:39
fajne naleśniki
nogawkuchni 12.10.2013 17:19
Bardzo ciekawa,oryginalna i apetyczna propozycja,świetny deser,bardzo chętnie spróbowałabym takich pysznych słodkości.
NatalkaC 12.10.2013 16:06
pychotka idealne na sniadanie
Sylwia26 12.10.2013 15:30
ale smakołyki :)
kasienka23 12.10.2013 15:13
wspaniałe placuszki
Ania84 12.10.2013 14:27
syrop klonowy idealnie nadaje się do chrupiących naleśnikow
Adamorek 12.10.2013 14:20
prawdziwe pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak