Naleśniki dyniowe z syropem klonowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda gazowana

    0,5 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2 szklanka
  • jajka

    2 szt
  • olej

    2 łyzka
  • cukier

    1 łyżka
  • skórka pomarańczowa

    0,5 szt
  • syrop klonowy

  • puree

    3/4 z dyni
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą (pomarańczę przed starciem skórki należy sparzyć i dokładnie umyć) i smażymy na rozgrzanej patelni.

Podajemy polane syropem klonowym lub miodem.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gary Michy 12.10.2013 23:31
świetne, planuje takie w tygodniu na obiad :)
Jadwiga/Jaga85 12.10.2013 22:20
Super przepis!
iziona 12.10.2013 17:58
Pyszniutkie naleśniczki, też mam taką patelnię, ale jeszcze nie wypróbowana
msmors 12.10.2013 17:39
fajne naleśniki
nogawkuchni 12.10.2013 17:19
Bardzo ciekawa,oryginalna i apetyczna propozycja,świetny deser,bardzo chętnie spróbowałabym takich pysznych słodkości.
NatalkaC 12.10.2013 16:06
pychotka idealne na sniadanie
Sylwia26 12.10.2013 15:30
ale smakołyki :)
kasienka23 12.10.2013 15:13
wspaniałe placuszki
Ania84 12.10.2013 14:27
syrop klonowy idealnie nadaje się do chrupiących naleśnikow
Adamorek 12.10.2013 14:20
prawdziwe pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat