Naleśniki czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • woda

    1/2 szklanki
  • kakao

    2-3 łyżki
  • mąka

    ok. 2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1/2 opakowania
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połączyć mąkę z kakao. Jajko dokładnie roztrzepać. Dodać do niego wodę, mleko, cukier waniliowy i przygotowaną mąkę. Zmiksować albo dobrze rozmieszać. Odstawić na ok. 15-20 minut i ponownie wymieszać. Patelnię natłuścić i smażyć naleśniki z przygotowanego ciasta. Podawać ze serem, owocami, albo dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 15.03.2012 12:06
och te słodycze uwielbaiam:)
banditka 06.02.2012 15:37
dla łasuchow super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat