Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto naleśnikowe

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jaja

    2 szt
  • mleko

    2 szklanki
  • woda gazowana

    1 1/2 szklanki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • zioła prowansalskie

    2/3 łyżeczki
  • przyprawa curry

    2/3 łyżeczki

Nadzienie

  • mięso wołowe

    500 g
  • olej

    2 łyżki
  • przyprawa gyros

    2/3 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1/2 łyżeczki
  • szpinak świeży

    100 g
  • mozzarella w kulce

    150 g
  • sos czosnkowy

  • kukurydza w puszce

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
Mięso wołowe usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, zmielić.
Krok 2 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
Zrobić ciasto naleśnikowe z dodatkiem curry.
Krok 3 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki na złoty kolor, na jednej usmażonej stronie, gdy naleśnik jest jeszcze na patelni kłaść liście szpinaku i plastry mozzarelli.
Krok 4 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
Następnie dodać mięso, sos czosnkowy, kukurydzę, zwinąć w rulon.
Krok 5 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
Wierzch dodatkowo polać sosem.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 29.11.2017 17:12
Wyglądają apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat