Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki chili

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 4 szt
mięso mielone z łopatki 1/2 kg
papryka czerwona 1/2 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
cebula 1/2 szt
marcherka 1 średnia
sos chili taotao ok. 60 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki chili

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Paprykę i cebulę kroimy
w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Mięso smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, aż stanie się sypkie.

Następnie dodajemy cebulę, marchewkę i kukurydzę. Chwilę podsmażamy, od czasu do czasu mieszając, i dodajemy paprykę.

Dusimy około 5 minut, po czym zdejmujemy z gazu i mieszamy z sosem chili.

Na każdy naleśnik układamy porcję farszu i posypujemy go startym żółtym serem. Naleśniki z farszem zwijamy w rulonik i dodatkowo polewamy z góry odrobiną sosu chili dla smaku
i dla ozdoby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.01.2013 10:52
Te naleśniczki muszą być pyszne, wypróbuję
Anna169Hosz 15.12.2012 13:48
Smaczne.
smakowita 12.08.2012 21:36
z pewnością pyszne
Ewelina47 28.12.2011 09:26
ja to nazywam buritosy, ale są pyszne
Barbara/zuza22_85 16.12.2011 21:37
super
magduś83 06.08.2011 00:45
godne zainteresowania:)
berys18 23.03.2011 07:13
świetne te nalesniki
agnieszka189 10.02.2011 10:35
pychotka
Dorota76 15.12.2010 22:11
świetny pomysł i wyglądają super
Karolina92 07.12.2010 09:45
Świetne są takie pikantne naleśniki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak