Naleśniki cebulowe z tuńczykiem, jarmużem i pomidorkami gruszkowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • piwo

    100 ml
  • mąka

    125 g kasztanowej
  • mleko

    100 ml
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól do smaku

    2 szczypty
  • jajka

    1 szt
  • cebula dymka

    4 szt z zieloną łodygą

FARSZ;

  • jarmuż

    5 listków młodych
  • sałata lodowa

    5 liści
  • pomidorki koktajlowe

    5 szt gruszkowe żółte
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1;2 opakowania w puszce
  • oliwki zielone

    6 szt
  • ser ricotta

    100 g
  • pepperoni

    1 szt
  • sól do smaku

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE CIASTO ;
Z podanych składników oprócz dymki robimy ciasto o konsystencji dość płynnej.
Dymkę szatkujemy na drobno z zielonymi łodyżkami i dodajemy do ciasta.
Pieczemy naleśniki na rozgrzanej patelni najlepiej bez oleju.

Ricottę mieszamy z blendowaną papryką i solą, smarujemy serkiem cały naleśnik.
Na jedną połowę układamy pozostałe składniki według uznania, przykrywamy wolną połową naleśnika i składamy tworząc ciekawy wachlarz, można spiąć wykałaczką.

Idealne na letnie obiady, kolacje, czy jako sandwicz do pracy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 31.03.2016 20:23
super pomysł
Krystyna32 14.09.2015 10:08
pyszności :)
norweska20 14.09.2015 00:08
co za połączenie - super
2milutka 13.09.2015 19:58
Pomysłowo i smacznie!
Lucan 13.09.2015 18:03
spróbowałbym, ale... zastanawia mnie taka mąką kasztanowa - jadłem kiedyś pieczone kasztany i nie podeszły mi...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat