Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki cebulowe z tuńczykiem, jarmużem i pomidorkami gruszkowymi

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

CIASTO

piwo 100 ml
mąka 125 g kasztanowej
mleko 100 ml
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku 2 szczypty
jajko 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt z zieloną łodygą

FARSZ;

jarmuż 5 listków młodych
sałata lodowa 5 liści
pomidorki koktajlowe 5 szt gruszkowe żółte
tuńczyk kawałki w oleju 1;2 opakowania w puszce
oliwki zielone 6 szt
ser ricotta 100 g
pepperoni 1 szt
sól do smaku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki cebulowe z tuńczykiem, jarmużem i pomidorkami gruszkowymi

WYKONANIE CIASTO ;
Z podanych składników oprócz dymki robimy ciasto o konsystencji dość płynnej.
Dymkę szatkujemy na drobno z zielonymi łodyżkami i dodajemy do ciasta.
Pieczemy naleśniki na rozgrzanej patelni najlepiej bez oleju.

Ricottę mieszamy z blendowaną papryką i solą, smarujemy serkiem cały naleśnik.
Na jedną połowę układamy pozostałe składniki według uznania, przykrywamy wolną połową naleśnika i składamy tworząc ciekawy wachlarz, można spiąć wykałaczką.

Idealne na letnie obiady, kolacje, czy jako sandwicz do pracy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.03.2016 20:23
super pomysł
Krystyna32 14.09.2015 10:08
pyszności :)
norweska20 14.09.2015 00:08
co za połączenie - super
2milutka 13.09.2015 19:58
Pomysłowo i smacznie!
Lucan 13.09.2015 18:03
spróbowałbym, ale... zastanawia mnie taka mąką kasztanowa - jadłem kiedyś pieczone kasztany i nie podeszły mi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak