Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki bananowo-jabłkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
jajko 3 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 7 łyżek
sól szczypta
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cynamon 0,5 łyżeczki
banan 1 sztuka
serek straciatella 1 opakowanie
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki bananowo-jabłkowe

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać mleko, cukier, sól, przesianą mąkę i proszek. Mieszać na najwolniejszych obrotach miksera. Włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć, dodać cynamon i wymieszać delikatnie łyżką. Owoce umyć, obrać. Jabłko zetrzeć na tarce, banana pokroić w kosteczkę. Dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażymy na oleju i podajemy polane serkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 16.07.2013 18:44
To bardziej placki niż naleśniki, prawda? :)
Emiliozo 28.01.2013 08:02
lubię takie naleśniki
Ewelina38 06.01.2013 17:39
przepysznie wyglądają
Ewelina47 30.12.2012 21:47
pychotka
Amellia 30.12.2012 18:07
rewelacja
smile 20.12.2012 22:35
pyszne;)
angelika14 20.12.2012 21:39
z banami robię często i wszystkim którzy ie jedli to polecam
Milena87 20.12.2012 20:06
Z bananami nigdy nie jadłam:)
magdziorka6 20.12.2012 19:10
smakowite
Silver Teaspoon 20.12.2012 19:01
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak